Cel Vooropname

Uw hospitalisatie in alle rust voorbereiden

Een hospitalisatie gaat voor de patiënt en zijn omgeving vaak gepaard met heel wat vragen, zowel medisch als administratief. De cel Vooropname begeleidt de patiënt zo goed mogelijk bij al die stappen. Bovendien moet de cel zorgen voor een optimale coördinatie tussen de verschillende diensten en medewerkers van het ziekenhuis.

Voor de patiënt

De cel Vooropname bepaalt in samenspraak met de patiënt, de artsen, de chirurgen en de coördinerende verpleegkundigen de datum van opname, de verschillende afspraken voor de onderzoeken en eventueel voorbereidende raadplegingen, en specificeert en bezorgt alle documenten voor de geplande opname, zowel voor de dagkliniek als voor een hospitalisatie.

De patiënt krijgt ook een zo volledig mogelijke raming van de kosten, rekening houdend met onder andere de kamerkeuze en de eventuele tegemoetkomingen van onder meer het ziekenfonds.

De begeleiding door de cel Vooropname gebeurt:

  • onmiddellijk na de medische raadpleging waarbij de noodzaak van een hospitalisatie werd besproken, in de inkomhal van het ziekenhuis (route 81)
  • binnen 48 uur na de opnameaanvraag om de opname te bevestigen of te annuleren via de telefoon (02 555 8585) of per mail (coordination.preadmission@erasme.ulb.ac.be). 

Contact

Download de folder van de cel Vooropname