Brussels Gezondheidsnetwerk (BGN)

Deel in alle vertrouwelijkheid uw medische gegevens

Om de uitwisseling van gegevens tussen het ziekenhuis en huisartsen optimaal te laten verlopen, neemt het Erasmusziekenhuis actief deel aan het Brussels Gezondheidsnetwerk (BGN). Dit is een portaal voor medische gegevens ontwikkeld door Abrumet en 24 uur op 24 beschikbaar.

 

Waarom inschrijven bij dit netwerk?

Wat er ook met u gebeurt en waar u zich ook bevindt in België, u kunt gerust zijn dat de behandelend arts toegang heeft tot een aantal van uw medische documenten. Veilig en in real time.

Zo krijgt u gegarandeerd een gepersonaliseerde medische opvolging en krijgt u in het hele land verzorging die afgestemd is op uw persoonlijke gezondheidstoestand.

Welke gegevens worden gedeeld?

Alle gegevens die in handen zijn van professionele zorgverstrekkers kunnen worden gedeeld op voorwaarde dat ze nuttig zijn voor uw verzorging

  • het samengevat elektronisch medisch dossier (sumehr)
  • de resultaten van de bloedanalyse
  • de radiografieën
  • de voorgeschreven medicatie
  • de raadplegingsverslagen
  • informatie meegedeeld aan uw huisarts na een hospitalisatie

Al deze gegevens samen vormen het zogenaamd 'gedeeld medisch dossier'.

Hoe schrijft u zich in?

Om gebruik te maken van de dienstverlening van het Brussels Gezondheidsnetwerk moeten artsen en patiënten ingeschreven zijn. Ter info: alle artsen van het Erasmusziekenhuis zijn ingeschreven. Inschrijven kan via:

Het Brussels Gezondheidsnetwerk (BGN) is gekoppeld aan vergelijkbare netwerken in Wallonië en in Vlaanderen via het eHealth-platform

Meer weten

Download de informatiebrochure PDF-pictogramBrochure Brussels Gezondheidsnetwerk (pdf)